Кожата е устойчив материал, но тя се нуждае понякога от малко любяща грижа, за да се съхрани през годините. Като материал, кожата естествено произвежда масла за покриване и защита на нейната повърхност. Без този мазен слой, кожата ще старее бързо и ще започне да се напуква, когато изсъхва. Като в хода на живота й, кожата загубва своята естесвено масло. За да се възпроизвежда ефектът, трябва да подхранваме кожата с продукти за грижата на кожата, като специализирани консерванти и балсами. Друг основен фактор, за да запазите дълголетието на своите кожени мебели е, че те трябва да се позиционират така, че да не са на пряка слънчева светлина и на най-малко две крачки от топлинен източник, като радиатор, печка или камина. От всеки един източник кожата на мебелта ще изсъхне, което ще доведе до изсъхване и обезцветяване на кожата.

Как да поддържаме сами кожената мебел у дома?

Трудно е да се справим с процеса на почистване на кожата с обичайните домакински препарати и продукти, защото те много често могат да повредат вашата кожена мебел и да образуват пукнатини и олюпване на кожата. Проверявайте всеки етикет на препарата за почистване, който използвате, за да се гарантира, че той е подходящ за грижата на кожата.

Стъпка 1:

Ако използвате вашата кожена мебел често е необходимо поне веднъж седмично да я обезпрашавате посредством прахосмукачка. Използвайте накрайника на прахосмукачката, който е с меката четка, за да не надерете и нарушите горния слой на кожата. Чрез прахосмукирането се премахват всички кожни частици, прах и други замърсители, които са се натрупали в кожата. Обърнете специално внимание на шевовете, гънките или пукнатините на мебелите, тъй като това са местата, където замърсеността се събира най-често.

Стъпка 2:

При почистването на кожената мебел е необходимо да вземете памучна или микрофибърна кърпа. Напоете я с топла вода, но до такава степен, че да е влажна, а не да капе вода от нея. След това избършете мебелта като движенията да са от горе надолу и без кръгови движения.

Стъпка 3:

Нанесете балсам за кожа. Като с всички домакински химикали, не забравяйте да проверите етикетите преди употреба. Друг начин да проверите препарата, който ще използвате е в един ъгъл да тествате, за да проследите дали има промяна на цвета и дали ще постигне желания от вас ефект. Ако получите необходимия ефект с помощта на кърпа нанесете препарата, но не го нанасяйте директно върху кожата. Също така не прекалявайте с балсама, защото може да е твърде много за кожата. След като сте третирали кожата, оставате препарата да попие.

!!!Важно!!! При разлята храна, течност или мастило го попийте с кърпа веднага. В никакъв случй не забърсвайте или особено с кръгови движения, защото така само ще разнесете петното и може да доведе до попиване в кожата.

Ползите от притежанието на кожени мебели в дома са многобройни. Кожената тапицерия е естествена, трайна, но също така и изглежда добре като фокусна точка на всяка стая. Кожата е един от малкото материали, които с възрастта всъщност изглежда още по-добре, но губят своя красив блясък с честата употреба. Кожените мебели имат нужда от много нежна и любяща грижа в течения на нейния живот, за да може да се гарантира, че тя винаги ще изглежда добре. Ако всяка седмица или поне на две седмици, прилагате в действие по-горе описаните стъпки, ще осигурите дълголетие на кожените ви мебели. Грижейки се за кожата на вашите мебели, това ще гарантира, че тя ще остарее с красота!

Ние от „Клийн Хелп“ ще се погрижим за безпроблемното пране на мека мебел във вашия дом!