Огледайте се наоколо в офиса си и се запитайте кога за последен път сте го почиствали старателно? Офисът е главния щаб на бизнеса. Тук вашите служители прекарват най-малко по 8 часа на ден, тук кипи упорита работа и тук се случват иновациите. Също така е средата, в която се запознаваме с бизнес партньори и клиенти, на които искате да направите по-добро впечатление. Ако това пространство е мръсно, разхвърляно и неорганизирано, то ще има много негативни последици за успеха на вашия бизнес.

Какво ще донесе чистия офис?

1. Здрави служители
Ако вашият офис е прашен и нечист вероятността да се увеличи разпространението на грип и други заболявания между вашите служители. Прахът във въздуха може да предизвика във вашите служители алергии, кихане, болки в гърлото, хрема и дори сърбеж в очите. А когато вашите служители се чувстват болни, те ще трябва да си вземат отпуск или болничен, за да се възстановят. Ако те страдат от алергии, заради нездравата атмосфера в офиса, те ще се чувстват уморени и раздразнени през целия ден и няма да бъдат особено продуктивни. При поддържането на офиса чист , служителите ще бъдат по-здрави и по-продуктивни.

2.Професионален имидж
Когато делови партньор дойде във вашия офис кое е първото нещо, което му прави впечатление? При вида на разхвърлен офис, ще си помислят, че не сте професионалисти и сте дезорганизирани. Те ще приема, че щом не можете да се справите с хигиената и подредеността в собствения ви офис, колко ли усилия ще ви коства да се справяте с техните дела? Това негативно първо впечатление може да доведе до загуба на клиенти, както и загуба на уважение в професионалния свят. Когато имате чист и подреден офис, ще впечатлите гостите ви и това ще им позволи да покажете бизнес възможностите си. Освен това, чистия и подреден офис, ще покаже че вие обръщате внимание на детайлите.

3. По-висока производителност
Организиран и чист офис не означава само да се обезпраши и да се почисти мръсотията. Добре организиран офис означава, че всички папки, файлове, документи и бележки са добре подредени. Дезорганизирания офис предизвиква голямо количество стрес в търсене на документ до големи купища хартия на бюрото. Бюрото на служителя винаги трябва да е почистено и добре подредено, за да може с лекота да намира необходимите му неща.

Това са само някои от основните предимства за запазване на офиса ви чист и спретнат. След почистване от професионална фирма, можете да насърчавате всички служители да поддържат приятната работна атмосфера. Ако сметнете, че за служителите ви е по-важно да се съсредоточат върху работния процес, винаги можете да си заявите абонаментно почистване на офиса.