Блог

 • Как да изперем килима у дома?

  5 Лесни Начина за Почистване и Пране на Килимите у Дома

  Чистия килим е важен, не само за външния вид на къщата, но и за здравето на обитателите и. Появата на мухъл, бактерии, които се образуват в килима, прах и др., могат да създадат ненужни здравословни проблеми. Много хора предпочитат сами да изперат килимите у дома и затова е важно да знаем, че има различни начини за почистване. Как ще изперем един килим и това зависи от материала, от който е направен и дали има трудни за премахване на петна, или просто са се насъбрали прах, косми и мръсотия във влакната.

 • Съвети за почистване на дома 2 част

  20+ Хитрини за Почистване на Дома, Които Ще Ви Изненадат (Част 2)

  Поддръжката и чистенето на дома е една от най-важните задачи в ежедневието ни. Чистотата вкъщи е важна не само за поддържане на добра хигиена, но и за самочувствието ни, тъй като домът ни е отражение на нас самите и как се грижим за него говори колко се грижим за себе си. Като продължение на предишната ни публикация, днес решихме да допълним списъка с хитрини, които ще ви улеснят при поддържането на реда и чистотата на къщата.

 • Топ съвети за почистване на дома

  20+ Хитрини за Почистване на Дома, Които Ще Ви Изненадат (1 Част)

  Почистването на дома е част от ежедневието на всички. Но понякога има замърсявания и петна, които се махат толкова трудно, че чак ни се ще да си затворим очите и да продължим деня, без да им обръщаме внимание. За съжаление, по този начин се трупа повече и повече работа и задачата става все по-трудна! Ето защо, решихме да съберем на едно място списък с разнообразни трикове, които ще ви улеснят почистването на дома!

 • Как да почистим диван у дома?

  Как Да Почистите Меката Мебел У Дома?

  Поддръжката на меката мебел е много важно, не само за външния вид, но и за хигиената у дома. Ето няколко начина по който можем да поддържаме чистотата на меката мебел вкъщи.

 • Как да почистим матрака у дома

  Как Лесно Да Изперем Матраците Вкъщи

  В леглото прекарваме долу-горе ⅓ от живота си и естествено, с годините матраците събират доста мръсотия и петна. Особено ако имате деца или домашни любимци може да е трудно да поддържате дюшеците в добро и хигиенично състояние. Затова тук ще споделим няколко трика, които ще ви улеснят при прането на матраците.

 • почистване на перланя

  4 лесни стъпки за почистване на пералня

  Замисляли ли сте се колко тежка работа върши вашата пералня – ежедневно от нея вадите свежи и ухаещо пране. Тя с помощта на праха за пране успява да премахне мръсотията и петната от дрехите, които са неизбежни, особено ако имате активен начин на живот или палави деца. Едва ли искате да си представите какво щеше да бъде, ако трябваше да правите всичко това на ръка. И начинът, по който ухаят току-що изпраните, чисти дрехи, трудно може да бъде заменен с друго.

 • почистване със сода

  Почистване със сода (част 2)

  В продължение на предишната ми статия Почистване със сода (част 1) съм подбрала още няколко интересни употреби на содата. Както вече добре знаете содата бикарбонат или позната повече като сода за хляб, освен за готвене има голямо приложение и в почистването. Най-важната нейна черта е, че не е химически препарат и няма никакви химикали, които […]

 • почистване със сода

  Почистване със сода (част 1)

  Има много и различни био продукти за почистването на дома. Содата бикарбонат или по-позната като сода за хляб е един от не-отровните продукти за почистването на домакинството. Наред с оцет се нарежда към един от най-полезните и ефективни почистващи продукти. Подобно на оцета, содата има три основни неща, които я правят незаменима помощница в почистването […]

 • Почистване на инокс

  Лесен начина за почистване и поддръжка на инокс

  Иноксът или известен още като неръждаема стомана-18, който съдържа до 18% хром и 8-10% никел. Съдържанието на хром определя устойчивостта му към корозия, а добавеният никел позволява полиране до блясък, подобрява корозоустойчивостта при високи температури и придава здравина. В последните години е много модерно да се слага инокс, както върху електрическите уреди, така и като акцент върху шкафове и мебели. Не можем да отречем, че иноксът придава изящност и красота, но е много труден за поддръжка.

 • газирана вода

  Газираната вода в помощ за почистване на дома

  На всички ни е добре позната газираната вода. Малко от нас знаят колко голямо приложение може да има тя в нашето домакинство. Повечето от нас я познават като просто напитка, която лекарите не одобряват особено. Също като оцета, който е голям наш приятел при почистването на дома, но с разликата, че не е киселина. Газираната вода разгражда бактериите и в много отношения може да измести химическите препарати, познати ни добре от веригата магазини.  Нека се запознаем с някои от нейните употреби, които могат да са полезни в почистването на дома ни.

 • Почистване на хладилник

  7 бързи стъпки за почистване на хладилник

  Хладилникът служи за „склад“ на продуктите, с които се храним. Много е важно да се спазва добра хигиена, за да се анулират възможностите за поява на плесен, мухъл или вредни бактерии. Вредители, които могат да се появат не само по стените на хладилника, но и в храната. Напълно е възможно да забравим храна с изтекъл срок на годност, която да доведе неприятната миризма и лоша хигиена на хладилника.

 • Абонаментно почистване на офис

  Чист и подреден офис – ключът към успеха!

  Огледайте се наоколо в офиса си и се запитайте кога за последен път сте го почиствали старателно? Офисът е главния щаб на бизнеса. Тук вашите служители прекарват най-малко по 8 часа на ден, тук кипи упорита работа и тук се случват иновациите. Също така е средата, в която се запознаваме с бизнес партньори и клиенти, на които искате да направите по-добро впечатление. Ако това пространство е мръсно, разхвърляно и неорганизирано, то ще има много негативни последици за успеха на вашия бизнес.