Блог

 • Как да почистим матрака у дома

  Как Лесно Да Изперем Матраците Вкъщи

  В леглото прекарваме долу-горе ⅓ от живота си и естествено, с годините матраците събират доста мръсотия и петна. Особено ако имате деца или домашни любимци може да е трудно да поддържате дюшеците в добро и хигиенично състояние. Затова тук ще споделим няколко трика, които ще ви улеснят при прането на матраците.

 • почистване на перланя

  4 лесни стъпки за почистване на пералня

  Замисляли ли сте се колко тежка работа върши вашата пералня – ежедневно от нея вадите свежи и ухаещо пране. Тя с помощта на праха за пране успява да премахне мръсотията и петната от дрехите, които са неизбежни, особено ако имате активен начин на живот или палави деца. Едва ли искате да си представите какво щеше да бъде, ако трябваше да правите всичко това на ръка. И начинът, по който ухаят току-що изпраните, чисти дрехи, трудно може да бъде заменен с друго.

 • почистване със сода

  Почистване със сода (част 2)

  В продължение на предишната ми статия Почистване със сода (част 1) съм подбрала още няколко интересни употреби на содата. Както вече добре знаете содата бикарбонат или позната повече като сода за хляб, освен за готвене има голямо приложение и в почистването. Най-важната нейна черта е, че не е химически препарат и няма никакви химикали, които […]

 • почистване със сода

  Почистване със сода (част 1)

  Има много и различни био продукти за почистването на дома. Содата бикарбонат или по-позната като сода за хляб е един от не-отровните продукти за почистването на домакинството. Наред с оцет се нарежда към един от най-полезните и ефективни почистващи продукти. Подобно на оцета, содата има три основни неща, които я правят незаменима помощница в почистването […]

 • Почистване на инокс

  Лесен начина за почистване и поддръжка на инокс

  Иноксът или известен още като неръждаема стомана-18, който съдържа до 18% хром и 8-10% никел. Съдържанието на хром определя устойчивостта му към корозия, а добавеният никел позволява полиране до блясък, подобрява корозоустойчивостта при високи температури и придава здравина. В последните години е много модерно да се слага инокс, както върху електрическите уреди, така и като акцент върху шкафове и мебели. Не можем да отречем, че иноксът придава изящност и красота, но е много труден за поддръжка.

 • газирана вода

  Газираната вода в помощ за почистване на дома

  На всички ни е добре позната газираната вода. Малко от нас знаят колко голямо приложение може да има тя в нашето домакинство. Повечето от нас я познават като просто напитка, която лекарите не одобряват особено. Също като оцета, който е голям наш приятел при почистването на дома, но с разликата, че не е киселина. Газираната вода разгражда бактериите и в много отношения може да измести химическите препарати, познати ни добре от веригата магазини.  Нека се запознаем с някои от нейните употреби, които могат да са полезни в почистването на дома ни.

 • Почистване на хладилник

  7 бързи стъпки за почистване на хладилник

  Хладилникът служи за „склад“ на продуктите, с които се храним. Много е важно да се спазва добра хигиена, за да се анулират възможностите за поява на плесен, мухъл или вредни бактерии. Вредители, които могат да се появат не само по стените на хладилника, но и в храната. Напълно е възможно да забравим храна с изтекъл срок на годност, която да доведе неприятната миризма и лоша хигиена на хладилника.

 • Абонаментно почистване на офис

  Чист и подреден офис – ключът към успеха!

  Огледайте се наоколо в офиса си и се запитайте кога за последен път сте го почиствали старателно? Офисът е главния щаб на бизнеса. Тук вашите служители прекарват най-малко по 8 часа на ден, тук кипи упорита работа и тук се случват иновациите. Също така е средата, в която се запознаваме с бизнес партньори и клиенти, на които искате да направите по-добро впечатление. Ако това пространство е мръсно, разхвърляно и неорганизирано, то ще има много негативни последици за успеха на вашия бизнес.

 • Почистване на прозорци

  Как бързо и лесно да почистим прозорците у дома?

  Винаги, когато дойде момента за почистване на прозорците, ни се иска по някакъв начин да избягаме или да прескочим този момент. Намираме всяка една друга дейност за по-приоритетна или по-приятна, само и само да не ни се наложи да мием пак прозорците.

 • кожена мебел

  3 лесни стъпки да поддържаме кожените мебели

  Кожата е устойчив материал, но тя се нуждае понякога от малко любяща грижа, за да се съхрани през годините. Като материал, кожата естествено произвежда масла за покриване и защита на нейната повърхност. Без този мазен слой, кожата ще старее бързо и ще започне да се напуква, когато изсъхва. Като в хода на живота й, кожата загубва своята естесвено масло. За да се възпроизвежда ефектът, трябва да подхранваме кожата с продукти за грижата на кожата, като специализирани консерванти и балсами.

 • Почистване на матрак

  3 лесни стъпки за поддръжка на матрака

  Отделяме страшно много време при избора ни на матрак. Четем различни статии, форуми за споделяне на мнения и посещаваме безброй магазини, докато намерим своя матрак. Предвид всички усилия, който полагаме, за да получим здрав и пълноценен сън, защо след това не полагаме грижи за матрака върху който спим?

 • почистване на фурна

  Как да почистим фурната?

  След месеци на печене фурната става доста замърсена. Натрупаната грес и овъглена храна се превръщат във въглерод, предизвиквайки силен мирис на изгоряли, когато готвите. Това натрупване и покриване на фурната с остатъчна храна и мазнина, може да са причина и опасност от пожар.